Sadat nuoret ja nuorenmieliset kokoontuivat Forum Teatterille snoukkareiden kevätjuhlaan eli syysjuhlaan eli stipendienjakoon eli taputtamaan toisiaan olalle, kun Spine X Awards by Veikkaus -gaalassa julkistettiin vuoden voittajat.

Riemu oli ylimmillään, tunnelma katossa ja katto läheni lattiaa, kun HP Parviaisen johdolla juonnettiin voittajat. Vuoden lumilautailijaksi touhussa ylsi Enni Rukajärvi historiallisesti kolmatta kertaa peräkkäin. Lähelle äänestyksessä pääsivät kovan luokan tekivät Matti Suur-Hamari ja Toni Kerkelä, jotka toimituksen mukaan olisi kaikki pitänyt palkita. Kovia joka ikinen.

– Vaikea uskoa, että oli mahdollista voittaa kolmatta kertaa peräkkäin. Tosi kovassa seurassa sai siellä äänestyksessä taas olla ja tosi kovia juttuja moni on painanut viime kaudella. Eli olen erittäin otettu ja haluan kiittää kaikkia kaikesta tuesta. Arvostan, kertoo Enni Rukajärvi, joka ei itse päässyt paikan päälle pokkaamaan palkintoa oltuaan samaan aikaan Oslossa Vimanan ensi-illassa. Tsekkaa sieltä Ennin pätkä, niin tiedät, miksi titteli on mennyt ihan oikeaan osoitteeseen.

Vuoden spektaakkelien kärkeen nousivat nuorten olympialaisten menestys, Kiinan MM-kisojen onnistumiset sekä Matti Suur-Hamarin ällistyttävä kausi, joista Suur-Hamari nappasi korkeimman potin. Suur-Hamarin kauteen kuuluivat muun muassa historiallinen X Games -kulta sekä crossin, banked slalomin ja overallin maailmancup-voitot eli melkein kaikki mahdollinen, joten ilmankos sitä voitto tuli. Mosse oli huomiosta ilmiselvästi otettu.

sa2

– Ensinnäkin oli huikeaa olla ehdolla kahdessakin eri kategoriassa. Vuoden lumilautailija -kategoriassa olin ensin top 3:ssa ja sitten spektaakkeli haltuun, niin kyllähän siinä sai vähän henkeä haukkoa. Arvostan tätä kyllä todella paljon ja juurikin sen takia, että mikään raati ei ole tehnyt päätöstä vaan jengi on puhtaasti äänestänyt lopputuloksen. Kyllähän siinä meinasi mennä roska silmään isolla miehellä kun lavalta nimi huudettiin. Tästä on hyvä jatkaa kovaa duunia kohti uusia unelmia. Kiitos vielä kerran ihmisille äänistä… arvostan suuresti, maailman nopein Matti kertoo.

Ilta jatkui Tuuttimörön ja D.R.E.A.M:in viihdytyksellä ja ihmiset viihtyivät, joten mikäs siinä. Kiitos kaikille paikalle tulleille, sillä teidän ansiosta Spine Magazine pystyy jatkumaan! Kaikki tuotto menee suoraan lehden tekoon, joten toimitus siirtyy tästä samoin tein miettimään uusia kuvioita. Sitä odotellessa ota JUURI ILMESTYNYT ISSUE 4 HALTUUN osoitteesta spinemag.bigcartel.com.

Näihin kuviin!

Vuoden 2016 Spine X Awards by Veikkaus voittajat ovat:

Vuoden lumilautailija: Enni Rukajärvi
Vuoden spektaakkeli: Matti Suur-Hamari
Vuoden Suomi pro: Rene Rinnekangas
Vuoden valokuvaaja: Harri Tarvainen
Vuoden ekoteko: Protect Our Winters Finland
Vuoden kulttuuriteko: Wappulounas
Vuoden elämäntyöpalkinto: Talma / Esa ja Vesa Pihlajaniemi
Vuoden kuvausprojekti: Eero Ettala & Sami Luhtanen
Vuoden crew: 292 Crew
Vuoden junioripoika: Rene Rinnekangas
Vuoden juniorityttö: Elli Pikkujämsä

Kuvat Harri Tarvainen