”Don’t grow up, it’s a trap”, riimittelee ruotsalainen surffimuusikko ja ystäväni, johon oli ilo tutustua mennä vuonna Uuden-Seelannin aalloilla. Miehen musiikista paistaa aito ja uniikki riemu vapautta, aaltoja, ystävyyttä ja ikuista nuoruutta kohtaan. Sama hiekkalaatikon hymy, tekemisen aitous ja saumaton toveruus kiteytyy Jussi Korkeelan & Co:n ilosanomaan, dokumentaariseen IndoDream – elokuvaan, minkä vajaa puolituntinen tarina polveutuu nimensä mukaisesti Indonesian aaltoihin ja kulttuuriin.

Journalistin karikatyyrinä sain ilon ja kunnian sneakpeakille dokumenttipätkän kulissien taakse. Ison maailman mukaisesti ohjaaja J. Korkeela otti yhteyttä ulkomailta käsin Skypen välityksellä, jossa allekirjoittaneelle annosteltiin kelpo annos lyhyitä ylistyksiä Indonesian kuvanauhoilta. ”Tää koostuu kolmesta chapterista. Bali avaa leffan, chapter kakkonen on Sumba ja kolmas Sumbawa”, kiteyttää Korkeela. ”Sumbawalla päästiin surffaa 7-8 päivän aikana joka päivä kolme sessaria eli se on pelkkää surffia se chapteri. Bali chapterissa taas on sit surffia, mut samalla sekotusta vähän kaikkea”.

IndoDream on härmäläisellä otteella tuotettu, laadukas ja hyvän mielen dokkari, jossa Korkeelan itsensä ohella nähdään pääosissa mm. taistelijakolmikko Hanna Rapeli, Jesse Viitanen ja Kimmo Jaakonsaari. Muita fiittaavia tähtiä on Härmästä reilu kourallinen. Surffin ohella filmi tutustuttaa myös Indonesian kulttuuriin ja aina homma ei ole pelkkää Poseidonin kultaa. ”Oli joku viikko flättiä. Ei ollu mitään juoksevaa vettä ja joka aamiainen, lounas ja päivällinen oli riisiä ja joku kuiva kala” muistelee Korkeela Sumbasta. Indonesian muista etapeista roolia edustaa jo mainitut Bali ja Sumbawa ja sivuosissa nähdään väistämätön totuus keittiöstä, saunan takaa ja soppakulhosta. Timanttia hioo DJ Miky Maun maukas musiikkimaailma muun muassa Puppa J:n tahtiin.

Jotta paletti ei jää journalismin värikynän varjoon, saatetaan se kaiken kansan nähtäville BioRexiin launtaina 7.2 klo 20 alkaen. Pelin avaa Artwave Surf kertomalla lyhyesti omasta keinotekoisen aallon kehityksestään ja tulevan surffikauden mullistuksista Kalasatamassa. Välittömästi tämän kylkeen pannaan filkka pyörimään ja annetaan kuvallisen kerronnan puhua puolestaan. Tulossa on mielipuolisen hyvää mieltä, kotimaisen surffaavan kansan kokoontumisajot sekä kiljunkatkuiset jatkot Ravintola Helmessä. Lippuja eventtiin kauppaa Tiketti polkuhintaan 8€ ja mahdolliset ylijäämät löytyy BioRexin ovelta, joten varsinaisia tekosyitä tapahtuman sivuuttamiselle on turha hapuilla. Jatkon puolesta Korkeela lupaa lisää vettä myllyyn. ”Ensi-iltoja tulee olee muuallakin, ehdottomasti, kunhan vaan kuviot tarkentuu”, täräyttää Korkeela ja antaa Helsingin missaaville uskoa tulevaan.

Loppukaneetiksi arjen harmauteen Jussi vielä lasauttaa: ”Sumbawalle ku lähettiin, tuli vuoden isoin swelli. Siel oli kyllä todella isoo aaltoo ja helvetin kovia kepittäjiä”. Booyaaah! Tätä kelpaa odottaa. Lisätietoa jatkoista Facebook eventissä.

Teksti: Jaakko ”Meatballs” Paloheimo
Kuvat: Indo Dream