Viime keväänä overall-voiton ja matkan Asenne-lautoineen Balille Asenne-surfcampille otti ja vei Henri Petteri Laakkonen. Näin siinä kävi, lue ja ihmettele!

Tulit sitten juuri takaisin Asenne Surf Campilta Balilta. Mitkä ovat nyt päällimmäiset fiilikset?
– Fiilikset on hyvät! Kiva päästä nyt mäkeen takasin, kerran ehdin tossa ennen reissua käydä vähän pyörähtämässä Rukalla. Himmeet laskufiilikset!

No niin! Kuulin huhuja, että alun perinkin sulle lähdettiin petaamaan Wappulounas overall-voittoa. Siellä oli taustajoukot tekemässä hiki hatussa töitä, että sut saatiin Balille. Mitkä olivat sun mielestä sinun voiton avaimet?
– Meidän helkkarin kova tiimi ekanapäivänä, luomuviljelijät! Sillon se Antti (Autti)taisi ekan kerran tokasta, että hoidetaanpa äijä Balille tänä vuonna. Ekan päivän voittoa siivitti räppivideon julkistamiset, josta päädyttiinkin sitten vielä Pisteen lavalle vikana iltana. Aika hiton mahtavaa nyt kun muuten oikein muistelee!

Simo Rautava yritti voittaa itselleen palkinnon, ja taisipa itsensä nimetä jo hyvissä ajoin Wappulounas2014voittajaksi. Miltä tuntui viedä Simolta päänahka?
– Eipä se Simo paljon jäänyt kakkoseksi, naurettiin kyllä yhdessä niille instavideoille ja meikäläisen somevastaiskulle. Simon kaltasia tunnelmankohottajia tarvitaan kyllä aina – onneksi hänet siitä palkittiinkin!

Mitä vinkkejä annat ensi vuodeksi (jos sellainen tulee) Simolle ja muille voittoa halajaville?
– Simo ei kyllä vinkkejä kaipaa. Muille voi heittää, että kannattaa tehdä porukalla kaikenlaista erikoista hyvällä hengellä. Esimerkiksi tämä meidänkin räppiprojekti tai DJ Chilin keikat, syntyy mahtavia asioita!

Mitkä ovat sun parhaita Wappulounas-muistoja?
– Paljon on hienoja muistoja ja monia hienoja ei muistakaan, mutta ylipäätänsä se yhdessä olo ja yhteisöllisyyden tunne joka vuosi. Se että saa jakaa ne kauden viimeiset mäet niin monien kavereiden kanssa. Yksittäisenä oli hieno tunne, kun Hirvi (pisteen poke) kantoi olallaan meikäläisen räppikeikan alussa lavalle.

Kertaapa vielä oma Wappulounaasi vuodelta 2014 alusta loppuun. Ihan kaikkea ei tarvitse kertoa, mutta kohokohdat kuitenkin ja päivän kulku niin kuin sensuroidulla tavalla.
– Vähän on hämärän peitossa ja meinaa mennä tapahtumat eri vuosiltakin sekasin, mutta tähän suuntaan: Ekana päivänä luomuviljelijäperheen kera oli niin pirun lystiä, ois tehny mieli pidempäänkin losottaa sillä formaatilla! Tokana päivänä piti testata pipen ympärille rakennettuja linjoja ja siitä line-master palkinto. Kolmas päivä alkoi vähän kankeasti, olo oli vähän löysähkö ja tempasin yhdestä radalla sijainneesta nännistä kolmen-neljän metrin loikan suoraan selälleen, eikä ollut vielä hirveen pehmennyttä. Tai siis yhtään. Mitä lie taikana kun mitään ei sattunut. Siitä päänpuistattelujen kautta takas meininkiin mukaan ja sytyin ihan tosi paljon kyseiselle setupille. Joka päivä oli todella hauska laskea!

Jos mennään tuohon Asenne Surf Campille takaisin, niin mikä sun surffikokemus oli aiemmin ja millä ennakkoajatuksella Balille lähdit?
– Kerran olin pari tuntia käynyt valtavien lautojen kanssa kellumassa Sakun ja Dänin kanssa Ausseissa. Eli aika nollista! Balille lähtö oli erikoinen, kun ennen reissua ei oikein tiennyt mitä odottaa. Ei ollut hajua miltä siellä näyttää tai edes miten lämmintä paikan päällä on. En sitten ottanut asiasta enempää selvää ja laukkuun pakkasin parit pitkähihaset jos iltasin on kylmä. No ei ollut kylmä, kun siinä +30 tienoilla koko vuorokauden läpi.

Mitä surffileireilijän elo piti sisällään, ja millainen leiri kaiken kaikkiaan oli?
– Hotellin sisäpihalla seisoi taulu, johon oli merkitty viikon päiville runsaasti eri spotteja, jotka oli jaoteltu 1-4 tähdillä tason mukaan. Näillä reissuilla siis oppaat mukana. Siihen sitten päivää ennen rustaamaan pariin kohtaan mille sessareille mennä. Käytännössä päivä alkoi monesti, että kuudelta aamulla lähdettiin ekoille sessareille joko lähirannoille tai noin tunnin ajomatkan päähän ja iltapäivästä toiset sessarit. Viikonlopuille ei ollut ohjattuja surffisessareita. Leiriin sisältyi sitten viikonloppuna muuta ohjelmaa. Käytiin muun muassa kiskasemassa 16 kilometrin koskenlaskureitti sekä viereisellä Nusa Lembonganin saarella sukeltelemassa ja kiertelemässä. Iltaisin käytiin porukalla syömässä ja vähän skeittailemassa lähellä sijaitsevalla betoniminirampilla. Oli erittäin mukava loma siinä mielessä, että oli paljon tekemistä, itse kun en tykkää hirveesti vain makoilla rannalla. Parasta leirissä oli juuri se, että sai vapaasti päättää lähteekö surffailemaan vai viettääkö omaa aikaa. Tekemistä löytyy vilkkaille menijöille ja myös niille jotka tykkää ottaa iisimmin. Voin siis suositella lämpimästi kaikille!

bali-3

Mä kun en ole koskaan Balilla käynyt, niin kerropa Teppo Turistin näkemys kohteesta. Mielellään kerro se Mr. Mallorcan äänellä. Tai niin ainakin lukijat voivat sitten halutessaan kuvitella.
– Hola hola, riisipellot mielessäin. Kapiat on tiet niiden läpi ja aika-ajoin ei natsaa vaan tienvierellä makoilee auto katollaan. Lämmintähän siellä on, kuulemma aina sitä +30 astetta vuoden ympäri. Skeittaus tuntui aluksi aivan mahdottomalle tästä syystä ja ei ihme, että paikalliset pojjaat viihtyy niin hyvin siellä aalloilla. Rantaa pitkin voi kävellä ties kuin monta kymmentä kilometriä ja samalla ohittaa sadat surffispotit, jotka kaikki tunnetaan omilla nimillään. Väkeä on eteläkärjessä paljon, vaan heti kun kurvaa rantaa pitkin vähän pohjosemmaksi löytää hiljaisempia seutuja. Suurin osa väestöstä kun asustaa eteläkärjen holleilla. Bailumeininkiä löytyy Kutalta, itse en sinne kertaakaan halunnut mennä, viihdyin enemmän niissä rauhallisissa rantakuppiloissa ja seurailin auringonlaskuja olusen kera. Paikalliset ihmiset on erittäin mukavia, hymyilee aina kun juttelee ja yrittävät auttaa vaikkeivät kysymyksiä ymmärtäisikään. Suomalaiselle siellä eläminen on halpaa. Sanotaan vaikka että ulkona syödessä pääruoka+tuoremehu+olut maksaa about viisi-kuusi euroa. Taksilla voi kolmella eurolla körryytellä tunnin.

Iskikö suhun surffikipinä?
– Kieltämättä! Nyt kun on oma lauta niin pakkohan sitä on päästä ulkoiluttaa. Kerätä hyvä porukka syksyn tullen kasaan ja suunnitella yhteinen reissu jonnekkin aalloille. Mahtavana muistona jäi party wave Kestilän Hanssin kanssa, jossa vedettiin ylävitoset vauhdista ja kikateltiin sessareiden päälle ihan täpinöissään. Sellasia hetkiä haluttaisi saada enemmänkin!

Kiitos tästä ja millä fiiliksellä lähdet ensi vuoden Lounaalle (jos sellainen tulee)?
– Kai se nyt tulee? Pakkohan sen on. Samalla fiiliksellä kun aina: nukun paria yötä ennen huonosti kun oon niin innoissani kaikkien kavereiden näkemisestä ja mahtavista viimeisistä laskupäivistä.

Kelle heität vielä kiitokset ja terkut ja pusut.
– Kiitokset Asenne (Kimmo ja Ville) ja Wappulounas! Kiitos kaikille campillä olleille, oli helkkarin hyvä porukka! Kiitos Quiksilver Finland, sekä K2. Kiitos ystävät, perhe ja Anna! Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä kiitos teille arvon Spine Magazinen väki!

Check:
www.wappulounas.com
www.asennesurf.com